Kunnen houten meubels binnenshuis buiten worden gebruikt?

Als u een meubelstuk wilt verplaatsen dat is gemaakt om binnen buiten te worden bewaard, wilt u het volledig afdichten met een buitenkit. De meeste materialen binnenshuis zijn niet bestand tegen typische buitenomstandigheden zonder een beetje hulp.

Kunnen houten meubels binnenshuis buiten worden gebruikt?

Als u een meubelstuk wilt verplaatsen dat is gemaakt om binnen buiten te worden bewaard, wilt u het volledig afdichten met een buitenkit. De meeste materialen binnenshuis zijn niet bestand tegen typische buitenomstandigheden zonder een beetje hulp. Het behandelen van uw meubels met een weerbestendige kit voordat u het naar buiten verplaatst, voorkomt weergerelateerde verslechtering, waaronder vervaging, schilfering, versplintering en rot. Uw plaatselijke hardware- of woningverbeteringswinkel heeft een verscheidenheid aan afdichtingsmiddelen die zijn ontworpen om het meubilair te beschermen en de staat ervan nog jaren te behouden.

Terwijl behandeld vlechtwerk, teak, ceder en eiken vooral bekend staan om hun weerbestendige vermogen, zijn andere houtsoorten ook bestand tegen de elementen wanneer ze worden behandeld met een beschermende kit. Wanneer u werkt met hout in een glans- of lakafwerking, moet u eerst schuren om een beter hechtend oppervlak voor het afdichtmiddel te creëren. Ten slotte, als u van plan bent om stoffen buitenshuis te gebruiken - hetzij op gestoffeerde meubels of op kussens en kussens - zorg er dan voor dat u buitenstof gebruikt. Het is een goed idee om uw binnenmeubels buitenshuis te gebruiken - ze zijn niet gebouwd om de weersomstandigheden buitenshuis te weerstaan.

Hoewel de meeste binnenmeubels kunnen overgaan naar het buitenleven, helpen een paar eenvoudige regels om de beste resultaten te bereiken. Voordat je een potentieel duur doe-het-zelfproject aanpakt dat je binnenmeubilair zou kunnen verpesten, probeer dan uit te zoeken van welk materiaal je meubelstuk is gemaakt als het niet overduidelijk is. Afdichtingsmiddelen voor zeeschepen zijn perfect voor buitenmeubilair, omdat ze UV-bestendig zijn en bestand zijn tegen warme klimaten. Meubels gemaakt van hout of zachtere materialen kunnen eenvoudig worden gecoat met beschermende buitenolie, polyurethaan of wasgebaseerde afdichtmiddelen.

Bovendien, als meubels zich in een gebied bevinden waar waterpoelen tijdens of na regenachtig weer zijn, plaats dan meubelglijders - verkrijgbaar bij een bouwmarkt - eronder om het droog te houden. Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat tuinmeubilair als zodanig moet worden aangewezen, en voelen zich geremd door de kosten van het uitrusten van een hele patio of veranda, of afgeschrikt door een beperkt aantal stijlen in producten die speciaal zijn ontworpen om de elementen te weerstaan. En je hoeft ook geen nieuw en duur tuinmeubilair te kopen om je ruimte te upgraden, want met een beetje werk kan bijna elk meubelstuk buiten worden gebruikt als het op de juiste manier wordt behandeld. In feite helpt een creatieve aanpak - gecombineerd met moderne weerbestendige oplossingen - om binnenmeubels met succes over te zetten naar uw terras, zwembad of andere buitenleefruimte om vorm en functionaliteit toe te voegen.

Hoewel het verstandig zou zijn om mijn beproefde behandelingshacks voor tuinmeubilair te lezen om uw gekoesterde familiestukken te beschermen. Meubelhoezen en luifels helpen beide om de schoonheid op lange termijn van uw weerbestendige meubels en de algehele inrichting van de achtertuin te behouden. Veel toonaangevende leveranciers van tuinmeubilair op maat vervaardigen hun meubels met aluminium onderstellen omdat het veel duurzamer is dan andere materialen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *