Welke tuinmeubelen kunnen buiten worden achtergelaten?

Over het algemeen zijn tuinmeubilair dat u buiten kunt laten meubels die bestand zijn tegen weersinvloeden. Het vermogen van tuinmeubilair om het weer te weerstaan, hangt af van het bouwmateriaal en de zorgvuldigheid van het onderhoud.

Welke tuinmeubelen kunnen buiten worden achtergelaten?

Over het algemeen zijn tuinmeubilair dat u buiten kunt laten meubels die bestand zijn tegen weersinvloeden. Het vermogen van tuinmeubilair om het weer te weerstaan, hangt af van het bouwmateriaal en de zorgvuldigheid van het onderhoud. Materialen zoals aluminium zijn bestand tegen barre weersomstandigheden, terwijl andere, zoals ijzer, dat niet kunnen. Tuinmeubelen die u buiten kunt laten staan, moeten bestand zijn tegen alle weersinvloeden - sneeuw, zon, regen, hagel, et cetera.

Daarom tast water van ijs en regen aluminium meubels niet aan. De aluminiumoxidelaag beschermt het meubilair ook tegen schadelijke UV-stralen die degradatie veroorzaken. Bovendien hebben aluminium meubelen weinig onderhoud nodig. Reinig de meubels eenvoudig met warm water en laat het buiten drogen.

Aan de andere kant maakt de lichtheid van aluminium het gevoelig voor harde wind. Zorg er daarom voor dat u uw aluminium meubels beveiligt wanneer de voorspelling winderige omstandigheden voorspelt. Daarom hebben meubels van synthetisch rotan geen last van watercorrosie of warmtedegradatie. Bovendien maken de eigenschappen het bestand tegen vorstschade en voorkomen ze mosgroei.

Meubels van synthetisch rotan zijn bestand tegen elk weer zonder te zweten. Plastic meubels zijn niet gevoelig voor roest of rot veroorzaakt door de regen. Daarom kunt u tijdens het regenseizoen plastic meubels buiten laten staan. Kunststof meubels kunnen comfortabel omgaan met de meeste weersomstandigheden.

Als u echter in gebieden met extreme temperaturen woont, is mijn advies om uw plastic meubels binnen op te bergen. Natuurstenen meubels zijn gebouwd om lang mee te gaan. Natuursteen degradeert langzaam, zelfs bij slecht weer. Daarnaast heeft natuursteen weinig onderhoud nodig.

Natuurstenen meubelen kunnen daarom een permanente oplossing zijn voor uw achtertuin. In zeldzame gevallen moet u ooit onderhoud plannen voor stenen meubelstukken. Daarom kunnen ze een goede optie zijn voor iemand die een set nodig heeft en het type meubelstuk vergeet. U zult geen natuurstenen meubelstukken vinden die direct online te koop zijn in winkels.

U kunt echter bekwame artiesten bij u in de buurt vinden die de stukken naar wens kunnen buigen. Sommige leveranciers hebben de stukken zelfs al te koop, dus het enige wat u hoeft te doen is uw ontwerpen te kiezen en de verkoop te sluiten. Meubelstukken van behandeld hout zijn enkele van mijn favorieten. Voor mij zijn ze het type dat elke patio een exotische touch kan geven.

En als je je stukken goed mengt, kun je een buitendecor creëren dat net zo aantrekkelijk is als de binnenkant. Meubelstukken van rotan komen niet in de buurt van alles wat ik graag op mijn terras zou willen zien. Maar sommige van mijn vrienden hebben deze in hun buitenruimtes en ik vind dat ze er geweldig uitzien. Meubelstukken van synthetisch rotan verschillen in die zin dat hun mix van hars en plastic ze duurzaam, waterdicht en UV-bestendig maakt.

Aluminium meubels zijn enkele van de meest duurzame tuinmeubels die er zijn. Het kan bij bijna elk weer buiten worden gelaten, omdat natte en koude omstandigheden er geen invloed op hebben. De enige weersomstandigheden waar u mogelijk op moet letten bij aluminium meubels, is wanneer het extreem winderig is. Omdat dit meubel licht van gewicht is, is het vatbaar om rond te blazen.

Dat lichte gewicht maakt het echter ook gemakkelijk om hem binnenshuis te verplaatsen. Je kunt het beste dit soort meubels bedekken en opbergen of gewoon als binnenmeubilair gebruiken in de winter. Meubels van teak en aluminium, samen met sunbrella-stoffen, zijn de beste keuze als u van plan bent uw terrasmeubilair de hele winter buiten te laten. In dat geval kan het zoeken naar opties die kunnen stapelen, vouwen of ruimtebesparend ontwerp bieden de sleutel zijn, of u kunt overwegen om een hoes voor tuinmeubilair toe te voegen om uw investering te beschermen tegen de zwaarste elementen wanneer deze niet in gebruik is.

Dus wat is het soort terrasmeubilair dat in de winter buiten kan worden gelaten? Alleen HDPE-kunststof meubelen bevatten al deze wintervriendelijke eigenschappen. Meubels gemaakt van natuurlijk rotan kunnen het beste binnenshuis worden bewaard, omdat natuurlijk rotan veel onderhoud vereist. Gemaakt in de VS, ziet het tuinmeubilair van Loll (opent in nieuw tabblad) er niet alleen goed uit, maar is ook gemaakt van gerecycled plastic na consumptie - meestal van melkkannen - wat het merk heeft geholpen meer dan 100 miljoen kannen opnieuw te gebruiken en uit stortplaatsen te houden sinds de oprichting. Omdat kunststof volledig vochtbestendig is, is polyrotan buitenshuis veel duurzamer dan natuurlijk rotan, geleidt het geen warmte en is het over het algemeen vrij goedkoop in vergelijking met hardhouten meubels.

Dit omvat meestal zaken als meubels naar binnen brengen, bedekken met meubelhoezen en verf bijwerken met verse jassen, was en afdichtingsmiddelen. Als uw meubels echter van teakhout zijn gemaakt, kunt u afzien van de meubelhoezen en de elementen uw meubels op natuurlijke wijze laten doorstaan. Nadat uw terrasmeubilair en buitenstoffen schoon zijn, is het tijd om uit te zoeken hoe u ze kunt beschermen. Dit kan een onmiddellijke impact hebben op tuinmeubilair - als u bijvoorbeeld in een gebied woont waar de temperaturen in het zomerseizoen regelmatig stijgen, wilt u op zoek gaan naar materialen met een lage thermische geleidbaarheid die niet superheet aanvoelen - maar ook implicaties op lange termijn zoals vervagen, kromtrekken en kraken.

Je meubels zullen immers niet het beste worden gebruikt tijdens de wintermaanden, dus het is logisch om ze te bedekken. Hoewel tuinmeubilair is ontworpen om de elementen te weerstaan, kan het geen kwaad om tijdens de koudere maanden te verdubbelen met een meubelhoes. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *