Hoe lang gaan houten meubels buiten mee?

Goed terrasmeubilair kan meer dan 15 jaar meegaan. Sommige gaan langer mee, andere minder, maar er is geen vaste tijdlijn.

Hoe lang gaan houten meubels buiten mee?

Goed terrasmeubilair kan meer dan 15 jaar meegaan. Sommige gaan langer mee, andere minder, maar er is geen vaste tijdlijn. In tegenstelling tot matrassen, die na 10 jaar een veelgebruikte deadline hebben voor vervanging, gaat uw terrasmeubilair mee totdat de elementen het afbreken, dit hangt af van onderhoud, materialen en klimaat. Verschillende klimaten hebben een direct effect op hoe lang uw terrasmeubilair meegaat; De droge omgevingen in het zuidwesten hebben veel heet zonlicht; daarom zijn UV-bescherming en meubelhoezen noodzakelijk.

Aan de andere kant zorgen vochtige klimaten langs de kustlijnen ervoor dat uw meubels veel vocht opnemen; beschermende coatings zijn een essentieel kenmerk. De belangrijkste boosdoener van slijtage, zeggen experts, is blootstelling aan de elementen. Water kan in hout en stoffen sijpelen en schimmel veroorzaken. Wind kan meubels rondblazen en beschadigen (of uw huis of dek), en de zon kan de kleur veranderen.

Marnie Oursler, president van Marnie Custom Homes, bouwt strandhuizen op maat in Delaware, en ze raadt aan om de balans op te maken van de omgeving waarin het meubilair zich bevindt voordat ze aankopen doen. Poreuze materialen, zoals hout, zijn niet de beste keuze voor plekken met veel vocht of regen, en geverfde stukken gaan niet mee op zonnige locaties, waar de verf kan afbladderen of barsten. Meer delicate stukken gemaakt van raffia of rieten zijn beter geschikt voor een beschermde ruimte, zoals een afgeschermde of overdekte veranda. Een set verouderd teakhouten meubilair is een grote investering die „voor altijd” meegaat met de juiste zorg”, zei Morris.

Teak wordt gesorteerd van A tot C op basis van de leeftijd en kwaliteit van het hout; A-klasse hout komt uit het hart van de boom en heeft een nauwere korrel, meer beschermende olie en rijkere kleur en zal veel duurder en duurzamer zijn dan C-klasse, die afkomstig is van het jongere, buitenste deel van de boom. Informeer bij aankoop naar de kwaliteit van het hout. Acacia en eucalyptus zijn budgetvriendelijker hardhout dat buiten goed werkt, zei Amy Wall, mede-oprichter van op maat gemaakt meubelbedrijf BuilderChicks. Ze stelt voor om beide jaarlijks te behandelen met een sealer op waterbasis voor een maximale levensduur.

Buitenmeubels van acaciahout gaan jaren mee, zelfs zonder goed onderhoud, maar het gaat tientallen jaren mee als je er goed voor zorgt. Zoek bij het kopen van houten meubels naar insteek-en-penconstructie, roestvrijstalen schroeven (ze roesten niet) en pluggen en haringen. Koop nooit meubels die zijn gelijmd of geniet. Het type en de kwaliteit van het hout, de hoeveelheid gebruik die het meubilair ziet en de regelmaat van zorg en onderhoud bepalen hoe lang uw houten meubilair uiteindelijk meegaat.

Acacia heeft een mooi nerfpatroon en, in combinatie met zijn sterkte en duurzaamheid, maakt het een topkeuze voor tuinmeubilair. Meubels bedoeld voor binnenshuis zullen nooit zo'n lang buitenleven hebben als zijn drukbehandelde of rotbestendige houten tegenhangers, maar een beetje bescherming tegen de elementen gaat een lange weg. Dus hoe lang moet je verwachten dat je acaciahout meubels buiten meegaan? De exacte tijd die verstrijkt voordat slijtage begint, hangt af van het klimaat waarin u woont en hoe goed u voor uw acaciameubels zorgt. Als u handgemaakte of op maat gemaakte houten meubels heeft, vraag dan de makers welke schoonmaakpraktijken het beste zijn voor het specifieke type hout en meubelstuk.

Goed onderhoud en het opbergen van uw meubels onder meubelhoezen helpen uw terras jarenlang in goede staat te houden. Als u uw acacia-tuinmeubilair goed verzorgt, gaat deze jaren mee, zelfs zonder goed onderhoud. De beste bescherming is een hoes van het juiste formaat of, indien mogelijk, breng uw meubels naar binnen als het lange tijd ongebruikt blijft. Het is waar dat tuinmeubilair is gemaakt om buiten te zijn, maar er is geen materiaal op aarde dat bestand is tegen zon en regen zonder ooit te verslechteren.

Het is mogelijk om zeer goedkoop tuinmeubilair te vinden, maar besef dat goedkopere meubels vaak niet zo goed slijten. Zorg ervoor dat je je moderne terrastafel afveegt na diners buiten, alle morsen, en doe een wekelijkse scrub als je meubels dicht bij een zwembad liggen, chloor is wreed voor mijn soort. Zonder een kan uw acacia-meubel voor buiten kromtrekken of barsten, vooral als het hout eerst nat wordt zonder bescherming. Teakhouten meubels van een gerenommeerde fabrikant hebben weinig tot geen onderhoud nodig en gaan langer mee dan elk ander meubelstuk dat u heeft.

Bewustwording van het weer is de eerste stap om de levensduur van uw houten meubels te garanderen, hoe duurzaam elk tuinmeubel ook beweert te zijn. Op de eerste foto brengen dat tuinmeubilair en terrasdecor elegantie binnenshuis naar buitenweergave. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *