Hoe kun je houten meubelen voor buiten het beste beschermen?

Ik heb me nog nooit zorgen hoeven maken over het beschermen van houten tuinmeubilair, dus ik deed een beetje googlen en vond een thread waarin mensen echt goede dingen zeiden over McCloskey Marine Spar Varnish. Dat deed me denken aan een YouTube-video die ik een week of zo eerder had gezien, waar de man in de video net klaar was met het bouwen van een potbank van pallethout en hij sparvernis gebruikte om het te beschermen, ook.

Hoe kun je houten meubelen voor buiten het beste beschermen?

Ik heb me nog nooit zorgen hoeven maken over het beschermen van houten tuinmeubilair, dus ik deed een beetje googlen en vond een thread waarin mensen echt goede dingen zeiden over McCloskey Marine Spar Varnish. Dat deed me denken aan een YouTube-video die ik een week of zo eerder had gezien, waar de man in de video net klaar was met het bouwen van een potbank van pallethout en hij sparvernis gebruikte om het te beschermen, ook. Dus met die aanbevelingen besloot ik om voor een sparlak van maritieme kwaliteit te gaan en kocht degene die werd aangeprezen als geweldig in de draad. Oplossingen op waterbasis hebben enkele voordelen voor houten producten.

De meest voorzichtige keuze is echter olie als het gaat om tuinmeubilair. Oplossingen op oliebasis beschermen houten tuinmeubilair op een manier die voorkomt dat water, vuil en UV-blootstelling de integriteit ervan verpesten. Joe Raboine, expert op het gebied van buitenleven en directeur residentiële hardscapes voor Belgard, raadt aan om uw meubels schoon te maken voordat u ze opbergt. Hier heb ik de voor- en nadelen opgesomd die je krijgt door verf aan te brengen om tuinmeubilair te beschermen tegen elementen.

Voor velen markeert het begin van de lente of zomer het moment om houten buitenmeubels op te fleuren die dringend een beetje TLC nodig hebben. Hoezen beschermen uw tuinmeubilair tegen de schadelijke UV-stralen en neerslag in alle vormen. Nu de zomers steeds warmer worden, wordt houten tuinmeubilair zelfs een nietje voor veel huishoudens. Om uw houten meubels lang buiten te houden, is het selecteren van hout van hoge kwaliteit erg belangrijk dat na verloop van tijd minder snel zal vervagen.

Het belangrijkste is dat afdichtingsmiddelen niet ook uw houten tuinmeubilair beschermen tegen vocht, maar ook vochtig hout in de kit laten om het droogproces te versnellen. Na 2-3 lagen zijn je houten meubels grotendeels waterdicht en kun je ze probleemloos buiten houden. Eigenlijk is dit de beste optie waar je voor kunt gaan als je ruimte hebt in je tuin of een andere buitenruimte en als je genoeg plekken hebt om je liefdevolle meubels te bewaren. Waterdicht met tungolie of lijnolie staat bekend als de gemakkelijkste, meest betaalbare en snelste manier om houten meubels voor buiten waterdicht te maken.

Als gevolg hiervan hebben tuinmeubilair de neiging om snel te barsten, te krabben, te verkleuren en te ruïneren dan houten meubels binnenshuis. Tenzij je in een mild klimaat leeft en je tuinmeubilair het hele jaar door gebruikt, bewaar het dan niet buiten in de winter, zegt Varela. Houten buitenmeubels kunnen beschermen tegen elementen door te schilderen, verzegelen, vernissen, van locatie te veranderen om blootstelling aan elementen te minimaliseren, waterdicht te maken, te bedekken en nog veel meer. Maar wat is de beste manier om houten meubelen voor buiten te beschermen? Er zijn veel producten op de markt die vergelijkbare maar verschillende doeleinden dienen, en het is essentieel om die nuances te begrijpen om het beste product voor de klus te vinden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *