Kunnen rieten meubels in de winter buiten blijven staan?

Rieten meubels mogen in de winter niet buiten worden gelaten. Water kan gemakkelijk in rieten meubels komen en wanneer dat water bevriest, zet het uit.

Kunnen rieten meubels in de winter buiten blijven staan?

Rieten meubels mogen in de winter niet buiten worden gelaten. Water kan gemakkelijk in rieten meubels komen en wanneer dat water bevriest, zet het uit. Deze uitzetting kan barsten en breken van het vlechtwerk veroorzaken. Zoek voor extra duurzaamheid naar vlechtwerk van polyethyleenhars dat helemaal is geverfd in plaats van geverfd, omdat dit materiaal duurzamer is en zijn kleur behoudt in barre klimaten.

Omgekeerd is PVC-harsvlechtwerk niet een van de beste terrasmaterialen voor koude klimaten, omdat het gevoelig is voor corrosie en afbrokkeling bij blootstelling aan het weer, en het is giftig voor het milieu. Water en meer in het bijzonder sneeuw kunnen ertoe leiden dat rieten meubels voor buiten na verloop van tijd verslechteren. Razende winden zijn in staat om lichtgewicht aluminium frames op te tillen en ze tegen oppervlakken te wrijven die uw meubels kunnen beschadigen. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je je rieten meubels dit winterseizoen opbergt.

In de winter kunt u uw rieten meubels het beste naar binnen brengen. Rieten meubels moeten worden bewaard op een droge plaats die niet direct wordt blootgesteld aan de zon en kou. Geschikte opslagruimtes kunnen een garage, schuur, kelder of zolder omvatten. Rieten meubels zijn meestal licht van gewicht, dus het is gemakkelijk te verplaatsen naar een opslagruimte.

Als je zwaardere stukken hebt met houten of metalen bekleding, roep dan de hulp in van iemand anders om je te helpen het meubilair te verplaatsen. Rieten meubels moeten nog steeds bedekt zijn, zelfs als u ze binnenshuis opbergt. Dit beschermt het meubilair tegen stof, meeldauw en temperatuurschommelingen. Stapel de meubels nooit op elkaar, dit kan ervoor zorgen dat het tijdens de lange wintermaanden barst of breekt.

Waterdichte schuren zijn ideale opslag voor tuinmeubilair, aangezien de meeste mensen er in de winter maar een of twee keer naar binnen gaan voor de bladhark of sneeuwschop. Een andere reden waarom mensen hun tuinmeubilair graag bedekken tijdens regen, is vanwege schimmel en meeldauw. Als u op een plek woont die strenge winters doormaakt, kunt u uw rieten meubels het beste binnenshuis opbergen. Enkele van de beste plaatsen waar u uw rieten meubels kunt opbergen, zijn een schuur, zolder, kelder of garage.

Hoewel tuinmeubilair is ontworpen om de elementen te weerstaan, kan het geen kwaad om tijdens de koudere maanden te verdubbelen met een meubelhoes. U kunt uw rieten meubels weerbestendig maken door te schilderen, te lakken of beide, met verven die speciaal zijn samengesteld voor gebruik op rieten meubels. Het is belangrijk om uw rieten meubels te beschermen tegen de sneeuw en woeste wind, en de beste manier om dat te doen is door ze op de juiste manier op te bergen. Zodra het warme weer rondrolt, ontspant u op uw schone als nieuwe rieten meubels in uw buitenruimte.

Met synthetische materialen kunt u rotanmeubels voor buiten laten staan in de koude temperaturen en slecht weer van de wintermaand; afgedekt zijn ze schoner en gaan ze langer mee. Afdekken met waterdichte hoezen is de beste manier om u ervan te verzekeren dat uw terrasmeubilair perfect past, klaar voor het winterseizoen en het barre weer dat voor ons ligt. Door het schoon en beschermd te houden met een duurzame hoes terwijl het niet in gebruik is, wordt de levensduur van uw meubels verlengd, zodat u tijdens de wintermaanden gerust kunt rusten, wetende dat uw investeringen in de buitenlucht veilig en gezond zijn. U wilt niet dat het hoge vochtgehalte ervoor zorgt dat het vlechtwerk uitzet en samentrekt, wat leidt tot scheuren in uw tuinmeubilair.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *