Kan tuinmeubilair in de winter buiten worden gelaten?

Herfst- en winterweer kan uw meubels echter beschadigen als u niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Reinig en breng beschermende afdichtingsmiddelen aan op uw meubels voordat u het opbergt of afdekt voor de winter.

Kan tuinmeubilair in de winter buiten worden gelaten?

Herfst- en winterweer kan uw meubels echter beschadigen als u niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Reinig en breng beschermende afdichtingsmiddelen aan op uw meubels voordat u het opbergt of afdekt voor de winter. Over het algemeen kunnen houten meubels in de winter buiten worden gelaten. Dat komt echter omdat de meeste houten terrasmeubels zijn gemaakt van teak, dat uitblinkt in het buiten houden van water en vocht.

Toch, ongeacht van welk type hout uw meubels zijn gemaakt, moet een kit worden aangebracht om te voorkomen dat het vocht opneemt. Tijdens de wintermaanden beschermt deze kit uw meubels tegen scheuren door bevriezing en uitzetting van water. En als bijkomend voordeel zorgt de kit ervoor dat uw meubels er ook de rest van het jaar goed uitzien. Vocht kan ook kussens beschadigen, die meestal nodig zijn om meubels zoals rieten, geweven hars, metaal en aluminium stukken comfortabel te maken.

Ter bescherming moet je kussens en meubels opbergen of afdekken voordat ze besneeuwd en ijzig worden. Waarom zou je je tuinmeubilair in de winter beschermen? Is het immers niet de bedoeling van tuinmeubilair dat het bestand is tegen de elementen? Het korte antwoord is ja, ongeveer twee of drie jaar; als u echter wilt dat uw meubels langer meegaan, moet u uw meubels beschermen tijdens de strenge wintermaanden. In zeldzame gevallen moet u ooit onderhoud plannen voor stenen meubelstukken. Daarom kunnen ze een goede optie zijn voor iemand die een set nodig heeft en het type meubelstuk vergeet.

U zult geen natuurstenen meubelstukken vinden die direct online te koop zijn in winkels. U kunt echter bekwame artiesten bij u in de buurt vinden die de stukken naar wens kunnen buigen. Sommige leveranciers hebben de stukken zelfs al te koop, dus het enige wat u hoeft te doen is uw ontwerpen te kiezen en de verkoop te sluiten. Meubelstukken van behandeld hout zijn enkele van mijn favorieten.

Voor mij zijn ze het type dat elke patio een exotische touch kan geven. En als je je stukken goed mengt, kun je een buitendecor creëren dat net zo aantrekkelijk is als de binnenkant. Meubelstukken van rotan komen niet in de buurt van alles wat ik graag op mijn terras zou willen zien. Maar sommige van mijn vrienden hebben deze in hun buitenruimtes en ik vind dat ze er geweldig uitzien.

Meubelstukken van synthetisch rotan verschillen in die zin dat hun mix van hars en plastic ze duurzaam, waterdicht en UV-bestendig maakt. Over het algemeen zijn tuinmeubilair dat u buiten kunt laten meubels die bestand zijn tegen weersinvloeden. Het vermogen van tuinmeubilair om het weer te weerstaan, hangt af van het bouwmateriaal en de zorgvuldigheid van het onderhoud. Materialen zoals aluminium zijn bestand tegen barre weersomstandigheden, terwijl andere, zoals ijzer, dat niet kunnen.

Dit omvat meestal zaken als meubels naar binnen brengen, bedekken met meubelhoezen en verf bijwerken met verse jassen, was en afdichtingsmiddelen. Hoewel tuinmeubilair is ontworpen om de elementen te weerstaan, kan het geen kwaad om tijdens de koudere maanden te verdubbelen met een meubelhoes. Om tijd te besparen en zich minder zorgen te maken over de staat van een terrasopstelling, kiezen de meeste mensen voor terrasmeubilair dat in de winter buiten kan worden gelaten. Hoewel het ook een houtsoort is, is teakhout veel veerkrachtiger en betrouwbaarder dan andere houtsoorten en werkt het goed als tuinmeubelhout.

Dus, wat als je iemand bent die niet elk jaar zijn meubels winterklaar wil maken? Zijn er materialen die het hele jaar door kunnen blijven bestaan? In feite zijn er een paar die u moet kiezen als u uw meubels buiten in de kou en sneeuw laat staan wat u van plan bent te doen. Natuurstenen meubels zijn een uitstekende optie voor tuinmeubilair, maar u moet winterschade voorkomen. Als uw rieten meubels niet specifiek zijn behandeld voor buiten of zijn gemaakt van weerbestendig materiaal (zoals rotan), berg het dan in de winter binnen op. Uiteindelijk is het kiezen van hoogwaardige materialen de beste strategie voor het kopen van terrasmeubilair dat in de winter buiten kan worden gelaten.

Door dit te doen, voegt u een beschermingslaag toe die de kwaliteit van uw meubelstukken behoudt in dagen dat tijd buitenshuis ondraaglijk zou zijn. Als u in de buurt van koudere gebieden woont, wilt u waarschijnlijk niet op uw tuinmeubilair zitten terwijl u bedekt bent met sneeuw en ijs. De winter komt eraan, en beroemde citaten terzijde, het weer wordt kouder en uw tuinmeubilair is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u begint met het overwinteringsproces voor uw leefruimte. Hoewel een verroeste oude terrasstoel voor buiten er misschien uitziet als een enorme nostalgische foto voor een ontluikende fotograaf van de kunstacademie, bieden roestige meubels weinig comfort aan iemand die buiten wil ontspannen.

We kunnen het er ook over eens zijn dat niet alle meubels geschikt zijn voor gebruik buitenshuis, hoe goed het ook is om uw tuin aan te vullen. Het is het beste om stalen of ijzeren meubels in de winter op te bergen en de meubels in de lente en zomer te bedekken met een waterdichte hoes. Als uw meubels in de winter buiten blijven, overweeg dan om meubelhoezen te kopen om de toegang tot vocht weg te houden van uw terrasstoelen en tafels. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *