Gaan rieten meubels mee in de zon?

Wicker voor alle weersomstandigheden is bestand tegen schade door de zon De meeste materialen bleken langzaam in de zon, net als onze huid. Maar de harscoating op vlechtwerk voor alle weersomstandigheden maakt het ondoordringbaar voor de schadelijke stralen.

Gaan rieten meubels mee in de zon?

Wicker voor alle weersomstandigheden is bestand tegen schade door de zon De meeste materialen bleken langzaam in de zon, net als onze huid. Maar de harscoating op vlechtwerk voor alle weersomstandigheden maakt het ondoordringbaar voor de schadelijke stralen. Zelfs na langdurige blootstelling aan de zon behoudt wicker voor alle weersomstandigheden zijn oorspronkelijke vorm en kleur. Goed onderhouden rieten meubels kunnen tien tot 15 jaar meegaan.

Synthetisch vlechtwerk is duurzamer en gemakkelijker te onderhouden dan natuurlijk vlechtwerk, terwijl het het uiterlijk van traditioneel natuurlijk vlechtwerk repliceert. Net zoals UV-straling uw huid beschadigt, kan het ook uw terrasmeubilair en accessoires beschadigen. Schade door de zon kan ervoor zorgen dat rieten verkleurt, wat ertoe kan leiden dat de vezels van uw rieten meubels verzwakken en broos worden. Hoewel de meeste rieten meubels zijn versterkt, kunnen ze nog steeds breken en onbetrouwbaar worden.

Rieten meubels zijn altijd duurzaam geweest, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoort natuurlijk vlechtwerk niet buiten. Het kan vervagen in de zon, broos worden en barsten in de kou, en vlekken als het wordt bespat met een glas rode wijn (maak je geen zorgen, we hebben het allemaal gedaan). Samenvattend is rieten meubilair een opwindende, veelzijdige categorie die zeer duurzaam kan zijn en waar vele jaren van kan worden genoten. Meubels van echt rotanhout moeten als tijdelijk worden beschouwd.

Het gaat niet lang mee in het weer. Hoogwaardig geweven tuinmeubilair wordt waarschijnlijk met de hand gemaakt en kan daarom duurder zijn dan andere sets. Als je naar een geweven set kijkt en deze is niet duur, dan is het waarschijnlijk goedkoop. Het is gemaakt van vinyl, PVC, dun synthetisch materiaal, zonder UV-stabilisatoren, de constructie is mogelijk ondermaats en de kussens zijn waarschijnlijk niet Sunbrella.

Als je naar een high-end set kijkt, weet je dat. Raak het aan en bekijk de materialen. Je krijgt waar je voor betaalt - er zijn hier echt geen snelkoppelingen. Wicker, zelfs de plastic variant, staat niet bekend als comfortabel tegen je huid, dus de kans is groot dat je buitenkussens op je meubels hebt.

Als u tuinmeubilair wilt dat 10 jaar of langer meegaat en weinig tot geen onderhoud nodig heeft, kunt u overwegen om in plaats daarvan eens te kijken naar synthetisch vlechtwerk gemaakt van HDPE. Echter, in de winter of bij slecht weer raden we je toch aan om je meubels in een schuur of garage op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt - omdat je niet wilt dat harde wind en stormen je rieten terrasmeubilair op andere manieren beschadigen. Wicker van kunsthars is het meest geschikt voor gebruik buitenshuis, terwijl natuurlijk vlechtwerk alleen bedoeld is voor gebruik binnenshuis of tijdelijk buitengebruik. Als dit een meubelstuk is waar je om geeft, zou ik niet aanraden om het onder alle omstandigheden buiten te plaatsen.

Gebruik een zeil als het meubilair niet in gebruik is, berg het meubilair indien mogelijk in de winter op en spuit de stukken naar beneden als ze een beetje vuil worden. Synthetisch vlechtwerk hoeft niet tegen de regen te worden beschermd, maar om uw meubels vrij te houden van vuil (en dit omvat alles van bladeren tot vogelpoep), wilt u misschien een tuinmeubelhoes gebruiken. Kies een speciaal samengestelde verf voor tuinmeubilair en bedek het volledige oppervlak van het stuk, inclusief de bovenkant, onderkant, onderkant, armen en stoelen. Onderhoudsarme rieten meubels worden hier niet door beïnvloed, waardoor het een van de gemakkelijkste soorten tuinmeubilair is om voor te zorgen, vooral als het een aluminium frame heeft.

Plastic rieten is bestand tegen de meeste weersomstandigheden en is een van de zwaarste soorten tuinmeubilair op de markt. Maar net als alle andere terrasmeubelstukken zullen rieten terrasmeubilair uiteindelijk na verloop van tijd schade oplopen. Preventief onderhoud is een van de beste manieren om uw rieten meubels in topconditie te houden en ervoor te zorgen dat deze lang meegaan. Net als veel andere categorieën loopt rieten terrasmeubilair voor buiten uiteen in termen van kwaliteit, prijs, hoe het is gemaakt en waar het van is gemaakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *