Kan ik tuinmeubilair in de winter buiten laten staan?

Meubels van teak en aluminium, samen met sunbrella-stoffen, zijn de beste keuze als u van plan bent uw terrasmeubilair de hele winter buiten te laten. Alle andere soorten meubels, met uitzondering van steen, moeten in opslag worden geplaatst of naar binnen worden gebracht.

Kan ik tuinmeubilair in de winter buiten laten staan?

Meubels van teak en aluminium, samen met sunbrella-stoffen, zijn de beste keuze als u van plan bent uw terrasmeubilair de hele winter buiten te laten. Alle andere soorten meubels, met uitzondering van steen, moeten in opslag worden geplaatst of naar binnen worden gebracht. Waarom zou je je tuinmeubilair in de winter beschermen? Is het immers niet de bedoeling van tuinmeubilair dat het bestand is tegen de elementen? Het korte antwoord is ja, ongeveer twee of drie jaar; als u echter wilt dat uw meubels langer meegaan, moet u uw meubels beschermen tijdens de strenge wintermaanden. U kunt synthetische rieten en behandelde teak- en cedermeubels buiten laten staan voor de winter.

Behandeld teak en ceder zijn de meest weerbestendige materialen voor terrasmeubilair. En als u terrasmeubelhoezen hebt aangebracht, kunt u ook andere meubels (behalve plastic) buiten houden. Om ervoor te zorgen dat je tuinmeubilair lang meegaat, berg je alles op in een schuur, droge opslagruimte, onder een zeil of binnenshuis. Als je een zeil gebruikt, zorg er dan voor dat het stevig is vastgebonden en laat een opening aan de onderkant om de bloedsomloop te bevorderen.

Voordat u meubels opbergt, is het echter belangrijk om al het tuinmeubilair grondig te reinigen en te repareren. Hier volgt een algemeen overzicht van hoe u uw terrasmeubilair moet verzorgen en opslaan, afhankelijk van het type materiaal waarvan het is gemaakt. Vocht kan ook kussens beschadigen, die meestal nodig zijn om meubels zoals rieten, geweven hars, metaal en aluminium stukken comfortabel te maken. Ter bescherming moet je kussens en meubels opbergen of afdekken voordat ze besneeuwd en ijzig worden.

Nu u de gevaren kent van het buiten laten van meubels in de kou tijdens de strenge wintermaanden, gaan we uw tuinmeubilair voorbereiden op de winter. Maar als je niet geïnteresseerd bent in methode-optreden als sneeuwpop, dan zullen je tuinmeubilair waarschijnlijk niet worden gebruikt tijdens de wintermaanden. Rieten meubels zijn een ander type tuinmeubilair op houtbasis dat gevoelig is voor schade door winterelementen. Hoewel een verroeste oude terrasstoel voor buiten er misschien uitziet als een enorme nostalgische foto voor een ontluikende kunstacademiefotograaf, bieden roestige meubels weinig comfort aan iemand die buiten wil ontspannen.

Regelmatige reiniging en onderhoud van uw tuinmeubilair tijdens het terrasseizoen zorgt ervoor dat het langer in goede staat blijft. Merken voor tuinmeubilair hebben ook manieren bedacht om staal te versterken om er een duurzame, hoogwaardige materiaalkeuze van te maken voor tuinmeubilair. Natuurstenen meubels zijn een uitstekende optie voor tuinmeubilair, maar u moet winterschade voorkomen. De winter komt eraan, en beroemde citaten terzijde, het weer wordt kouder, en uw tuinmeubilair is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u begint met het overwinteringsproces voor uw leefruimte.

Dit soort terrasmeubilair kun je het beste naar binnen brengen, niet alleen voor de winter maar ook als het regent. Uw meubels hebben vuil, vuil en mogelijke vlekken van dagelijks gebruik en weer, dus u moet uw meubels schoonmaken voordat u iets anders doet. Gebruik op zijn minst gemonteerde tuinmeubelhoezen om uw terrasmeubilair tegen de elementen te beschermen. Om erachter te komen wat de beste manier is om uw buitentafel, stoelen of vuurkorf te beschermen, moet u eerst het materiaal bepalen dat wordt gebruikt om uw tuinmeubilair te maken.

Hoewel het ook een houtsoort is, is teakhout veel veerkrachtiger en betrouwbaarder dan andere houtsoorten en werkt het goed als tuinmeubelhout.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *