Kun je houten meubels buiten laten staan in de regen?

Terrasmeubilair in al zijn soorten functioneert effectief, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan regen en andere gevaren van buitenaf. Hoewel dit niet betekent dat het waterdicht is en niet te zijner tijd zal slijten, kunt u nog steeds manieren vinden om uw meubels veilig te houden door het te bedekken en eenvoudige stappen te ondernemen om het te beschermen.

Kun je houten meubels buiten laten staan in de regen?

Terrasmeubilair in al zijn soorten functioneert effectief, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan regen en andere gevaren van buitenaf. Hoewel dit niet betekent dat het waterdicht is en niet te zijner tijd zal slijten, kunt u nog steeds manieren vinden om uw meubels veilig te houden door het te bedekken en eenvoudige stappen te ondernemen om het te beschermen. De stoffen en frames zijn van hoge kwaliteit en ze zijn gebouwd met de elementen in gedachten. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele dingen die met uw meubels kunnen gebeuren als u het buiten laat om de wind, sneeuw en regen te bestrijden, en het maakt niet uit hoe goed het tuinmeubilair is gebouwd.

Vermijd onbehandeld zachthout zoals grenen (drukbehandeld is prima), en vooral natuurlijk rotan of vlechtwerk. Hoe mooi die materialen ook zijn, natuurlijk rotan en vlechtwerk zijn helemaal niet bestand tegen regen en moeten binnenshuis worden bewaard. Sommige van de beste rotan tuinmeubelen zijn echter gemaakt van een synthetisch alternatief - dit is veilig te gebruiken in de regen. Waterdichting beschermt uw hout tegen buitenelementen zoals regen en vocht.

Er zijn 2 manieren om houten meubels buitenshuis waterdicht te maken. Brad Schweig van Sunnyland Outdoor Living wijst erop dat 'wanneer de meeste klanten vragen of het meubilair waterdicht is, ze verwijzen naar de kussens en hoe snel ze drogen. Dit zal helpen om de levensduur van uw meubels te behouden en ervoor te zorgen dat het er nog jaren op zijn best blijft uitzien. Wanneer u uw tuinmeubilair bedekt houdt, beschermt u ze niet alleen tegen regen, maar ook tegen UV-straling.

Waterdicht met tungolie of lijnolie staat bekend als de gemakkelijkste, meest betaalbare en snelste manier om houten meubels voor buiten waterdicht te maken. Tuinmeubilair vereist standaard onderhoud om de onvermijdelijke ophoping van vuil, bederf en roest tegen te gaan. Terrasmeubelhoezen zijn echter doorgaans duurder en het kan zijn dat u voor elk meubelstuk een individuele hoes moet kopen om alles te bedekken. Zoals u kunt zien, geeft het afdichten van houten tuinmeubilair een betere algehele bescherming zonder de natuurlijke uitstraling van het hout te verpesten.

Als u ervoor wilt zorgen dat een extra groot stuk zeil niet wegwaait of onbedekt komt van uw tuinmeubilair, moet u stenen of iets dergelijks in gewicht aan de onderkant van het meubilair bovenop het zeil leggen om het verzwaard te houden. Als gevolg hiervan hebben tuinmeubilair de neiging om snel te barsten, te krabben, te verkleuren en te ruïneren dan houten meubels binnenshuis. Verplaats uw tuinmeubilair in de garage tijdens het winterseizoen om barre weersomstandigheden te vermijden. Niet iedereen heeft genoeg ruimte om zijn terrasmeubilair mee te nemen tijdens de koudere maanden, dus het afdekken van terrasmeubilair is een van de beste opties om het tegen de elementen te beschermen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *