Onderhoud - uw tuinmeubelen gaan langer mee!

| Meer
onderhoud tuinmeubelen
 
 
 
 


Elk materiaal waarvan tuinmeubelen zijn gemaakt heeft zijn eigen specifieke onderhoud nodig. Voor het ene materiaal is er weinig nodig, voor het andere wat meer.
De tuinmeubels van vandaag hebben, totaal bekeken, weinig nodig. En zo hoort het ook want u heeft wel leukere dingen te doen dan uw tuinmeubels te onderhouden.
Een kleine moeite maar toch…zet uw tuinspullen onder dak wanneer u na een fijne zomeravond naar binnengaat. Nogmaals, een kleine moeite maar u heeft er de volgende dag alleen maar plezier van. Soms ontstaat er dauw en die dauwdruppels gaan op uw tuinmeubelen zitten. Moet u de volgende dag eerst alles droogmaken…
Voordat u begint aan het onderhoud het volgende: bij gebruik van reinigings- en schoonmaakmidddelen moet u van te voren de gebruiksaanwijzing goed lezen. En dat goed lezen wordt al te vaak overgeslagen of helemaal niet gedaan.
 
Hoe moet u aluminium tuinmeubels onderhouden?
Schoonmaken en reinigen met een middel dat geen krasjes veroorzaakt. Beschermen van aluminium doet u het beste met een polish. Werkt vuilafstotend en zorgt voor een beschermingslaagje.
 
Hoe kunt u het beste rvs tuinmeubels onderhouden?
Er is geen onderhoud nodig. Vaak wordt gedacht dat rvs niet roest, en dat is ook zo bij normale omstandigheden. Toch kan rvs gaan roesten door:
-in contact te geraken met andere materialen.
-in contact te komen met grondwater. Grondwater bevat namelijk ijzer.
-een zoute of zure omgeving. Bij een zwembad waar chloor in het water zit of een zoute omgeving zoals bij de zee.

onderhoud tuineubelen
En hoe staat het met hardhouten tuinmeubelen?
Slechts twee keer per jaar het hardhout behandelen met een hardhoutolie of met een hardhoutbeschermer. Meer is er niet te doen!

En hoe moet rotan dan worden onderhouden?
Wat u nóóit moet doen is meubelolie en chemicaliën gebruiken!
Wat u wél moet doen is enkele keren per jaar uw rotan tuinmeubelen ietsjes vochtig maken tegen het uitdrogen. Rotan zal na lange tijd de aangebrachte laklaag gaan verliezen. U kunt voor een nieuwe laag dan het beste botenlak gebruiken. Heeft u weer jaren en jaren plezier van uw rotan terrasmeubelen.

Onderhouden van teakhouten tuinmeubels
Vetvlekken meteen verwijderen met groene zeep en lauw water. Water en zeep geven uw teakhouten tuinmeubels een nog mooiere uitstraling.

En hoe zit het met het onderhouden van hout?
Twee keer op jaarbasis uw houten tuinmeubels in de olie zetten. Die voorkomt dat kleine scheurtjes groter worden die ontstaan zijn door de zon.

Kunststof, zit hier ook onderhoud aan?
Nee. Dit materiaal is van zichzelf onderhoudsarm. U kunt uw kunststof tuinmeubelen het hele jaar door buiten laten staan. U kunt de tuinmeubelen eventueel afdekken met hoezen.

Plastic
Reinigen is kinderlijk eenvoudig. Zachte zeep, een zachte borstel en lauw water.Daarna grondig afspoelen en meer hoeft u niet te doen.

Bamboe
Een keer per jaar in de olie zetten. Geadviseerd wordt om bamboe tuinmeubels na het zomerseizoen op te slaan in een goed geventileerde ruimte. U kunt deze ook afdekken. Eerst helemaal goed droog maken.

Rieten
Heel eenvoudig hoor, op zijn tijd een keertje afstoffen. Wilt u uw rieten tuinmeubelen eens grondig schoonmaken, dan gebruikt u lauw water, zachte zeep en een spons.
 
onderhoud tuinmeubelen