Teak tuinmeubels - terrasmeubelen, wat een heerlijke uitstraling!

| Meer
teak tuinmeubelen
 
 
 
 
 
 
Teakhout wordt veel gebruikt voor de fabricage van tuinmeubelen. De boom waarvan deze houtsoort is groeit met name in IndonesiŽ. Daarnaast zijn Birma en Thailand ook leveranciers van deze houtsoort.

Waarom zijn zo populair?

Op de eerste plaats is het zo geliefd omdat deze houtsoort zo geweldig mooi is om te zien en hebben een bijna niet te evenaren uitstraling. Deze mooie meubels gaan ook nog eens lang mee en de kwaliteit is van een hoog niveau.
 
teak tuinmeubelen

Enkele kenmerken

 
Heel belangrijk!!! Deze houtsoort is splintervrij. Belangrijk voor u en uw partner en zeker voor de kinderen.
 - Teakhout heeft van nature al een hoog oliegehalte. Daardoor voelt het hout vettig aan.
 - De weerstand tegen rotten is bijzonder hoog.
 - Bestand tegen alle weersinvloeden.
 - Het uiterlijk van het hout is schrikbarend mooi.

Soorten

De eerste soort is plantage teak. Komt van de plantages af van landen zoals Birma, IndonesiŽ en Thailand. De plantages zij al eeuwen oud. Plantage teak komt dus rechtstreeks uit de natuur.
De tweede soort is gerecycled teakhout en dat is al eerder gebruikt in huizen en als spoorbiels.

Onderhoud

En veel onderhoud brengen zij niet met zich mee. Bij morsen meteen opruimen en droogmaken. Blijft er toch een vlek achter, dan kunt u die vlek verwijderen door heel voorzichtig en heel lichtjes te schuren met heel fijn schuurpapier. Daarna kunt u die schuurlaag behandelen met een was of met een lak.

Het optimaal beschermen

Tegen waterkringen en alcoholkringen kunt u het beste een lak gebruiken. Aan te schaffen als transparant en als kleurloos.
Over kaal teakhout kunt u een was gebruiken. Deze was is verkrijgbaar in diverse kleuren en als kleurloos. Was biedt een prima bescherming.
Olie wordt ook gebruikt ter bescherming en uw tuinmeubelen gaan er nůg meer door glanzen.
 
onderhoud teak tuinmeubelen

Teakhouten tuinmeubels

Natuurlijk is dat de overbekende tuinmeubelset. In de regel een tuintafel met vier stoelen.
Tuinstoelen van teakhout zijn er in enkele modellen. De tuinstoel met een armleuning zit lekker en is eveneens van toepassing voor een loungestoel .
Bij tuinstoelen hoort natuurlijk een teakhouten tafel. En daar hoort een prachtig glazen tafelblad bij.
Fijn om op te liggen en ongelooflijk mooi om te zien is de schommeltuinstoel van teakhout. U zult hier uren en uren inzitten.
Tuinbanken van teakhout zijn er ook. En tuinbanken zijn er in diverse modellen. De bekendste is de parkbank. Om een grote boomstam heen vindt u de boombank. Ook ideaal om op te zitten is de tennisbank.
Van teakhout gemaakt zijn bloembakken en plantenbakken. Beiden zullen uw tuin en uw terras opfleuren.

En wat moeten die teakhouten tuinmeubelen gaan kosten?

Dat is niet weer te geven. Het aanbod van teakhouten tuinmeubelen is giga groot. Heeft u uw zinnen op teakhouten tuinmeubels gezet, dan moet u de betere tuinmeubelbedrijven gaan bezoeken.
Ook het internet zal u beslist helpen. Misschien treft u het nog met een verrassende aanbieding, misschien kunt u teakhouten tuinmeubelen kopen in de uitverkoop. U weet het maar nooit!
Is er iets speciaals, dan moet u er wel als de kippen bij zijn want teakhouten tuinmeubels zijn zo weg, en dat zou sneu zijn voor u!
 
teak tuinmeubelen