Houten tuinmeubels - tuinmeubelen - voor veranda, tuin en terras

| Meer
houten tuinmeubelen
 
 
 
 
 
 
 
Houten terras- en tuinmeubelen zijn altijd schitterend om te zien en zijn om die reden het meest gekocht. Zij doen niet goedkoop aan, gaan bijzonder lang mee en blijven hun waarde behouden. Waarom zou u met minder genoegen nemen want ook voor de prijs zijn zij erg aantrekkelijk. Fleur uw tuin op met deze meubelen!
 
houten tuinmeubelen

Soorten hout die worden toegepast om tuin- en terrasmeubelen  te maken

Zware en harde houtsoorten zijn mahonie en eikenhout. Zij vallen onder de loofhoutsoorten.
Minder harde houtsoorten zijn onder andere vurenhout en grenen. En deze soorten vallen onder de naaldhoutsoorten.

Houten tuin-terrasmeubelen

Een tuintafel staat gewoonweg mooi in de tuin of op het terras. In diverse vormen verkrijgbaar zoals een ovale vorm, de vierkante vorm en de rechthoekige. Bovendien zijn er houten tuintafels die kunnen worden uitgetrokken; makkelijk bij visite.

Bij een mooie tuintafel horen uiteraard mooie en goedzittende tuinstoelen. Er zijn hier verschillende modellen aanwezig. De opklapbare tuinstoel en de schommeltuinstoel. De tuinstoel met armleuning en zonder en niet te vergeten de ligstoel en ligzetel.

U kunt ook een tuinmeubelset aanschaffen. Een tafel met vier stoelen.

Verrassend aanwezig, ideaal om op te zitten, een rustpunt in tuin en op terras is de tuinbank. Enkele veelvoorkomende modellen tuinbanken zijn de parkbanken en de boombanken.
 
houten tuinmeubelen

Het beschermen van zachthout

Let meteen goed op…geen olie gebruiken. Wat u wel kunt gebruiken is een dekkende beits die goed ademend is. Deze beits zorgt ervoor dat de verf langer op het hout blijft zitten.

Het beschermen van hardhout

Gebruik hiervoor een beits. Neem beslist geen kleurloze transparante beits. De reden daarvoor is dat die beits het hout voor buiten niet beschermd.
U moet uw tuinmeubelen twee keer per jaar in de olie zetten. En een behandeling bestaat uit twee lagen. Als u dat in acht neemt, dan zal het hout niet vergrijzen en, ook best wel belangrijk, uw tuinmeubels zullen er altijd stralend uitzien.
 
houten tuinmeubelen